Uitslag open water 9 juli in Wijk en Aalburg

Zaterdag 9 juli hebben zwemmers van Neptunus '58 voor de tweede keer dit seizoen meegedaan aan een open water wedstrijd. Dit keer werd de strijd gehouden in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg.

Sandra Schellekens was om 10.20 uur de eerste die te water (watertemperatuur 19 graden) ging, voor de 3 kilometer vrije slag. Door een week training geven bij Sportstarz heeft ze de hele week niet getraind en het was 10 maanden geleden dat ze zo'n lange afstand zwom (de langste afgelopen seizoen was de 1500 vrij), en dus was het afwachten hoe het zou gaan. Al snel na de start van het kleine veld vormde zich een groepje, waarbij Sandra op kop zwom. Na het eerste rondje (1500 meter) werd deze groep langzaam maar zeker steeds verder uit elkaar getrokken, waarbij één jeugdzwemster op Sandra's voeten bleef liggen (en bleef tikken). Na ongeveer 2,5 kilometer zwom zij Sandra voorbij, maar in de eindsprint wist Sandra toch weer langszij te komen. Uiteindelijk tikten beiden tegelijkertijd als tiende aan, in 47.13.03. Dit is ongeveer een halve minuut langzamer dan vorig jaar, maar er zijn nooit twee open water wedstrijden exact gelijk. Het verschil met de winnares was nu kleiner dan een jaar geleden.

Na een uurtje rust ging Sandra wederom te water, maar dit keer voor de 1 kilometer vrije slag masters. Meer dan veertig dames van 20 jaar en ouder gingen hier van start, waarvan alleen al 19 in de categorie 20+ (20-29 jaar). De verschillen tussen de Brabantse dames in deze categorie zijn klein, en dat was nu ook weer het geval. In het laatste deel van de race wist Sandra nog een concurrente voorbij te zwemmen en eindigde als negende. Daarmee was ze de vierde Brabantse. Met 15.23.42 was ze slechts twee tellen langzamer dan vorig jaar.

Inmiddels waren ook de andere zwemmers van Neptunus '58 gearriveerd. Lara vd Ven was van hen de eerste die mocht starten. Net als een week eerder in Appeltern ging ze van start op de 1000 meter schoolslag. Dit keer werd er een tijdrace gezwommen, waarbij de deelnemers met 10 seconden tussenruimte starten. Dit was nieuw voor Lara, maar ze deed het uitstekend. Met 20.35.55 was ze twee tellen langzamer dan een week eerder, maar het verschil met de nummer 1 was kleiner dan in Appeltern. Lara eindigde als achtste en als vierde Brabantse.

De junioren gingen Jeroen van Dinther en Isa vd Ven van start op de 500 meter schoolslag. Voor Jeroen was het de eerste open water wedstrijd van het seizoen. Hij eindigde met 10.20.75 als negende bij de junioren 1-2. Daarmee was hij niet alleen een seconde sneller dan vorig jaar, het was ook zijn snelste tijd ooit. Isa had last van haar ademhaling, en eindigde met 11.48.78 als 21e.

Tot slot zwom Sandra nog een keer de kilometer vrije slag, maar nu bij de dames. Net als vorig jaar was ze op de tweede keer kilometer vrije slag ongeveer een halve minuut langzamer dan bij de eerste keer. Grappig detail is dat ze met 15.51.93 slechts 0.15 seconde langzamer was dan op haar tweede kilometer 'vrij' in 2010. Ze eindigde als achtste.

Uitslag Wijk en Aalburg

Officieuze tussenstand Brabant-Beker

Nederlandse Open water klassementen

Tijden-overzicht meisjes

Tijden-overzicht jongens

Snelste tijden open water Neptunus '58


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'